Представено от

Потребители: 0 фен(а)

Споделяния ?

0

Кликвания ?

0

Трафик ?

0%

Етикети

Семейство и дом Видяно 765 пъти May 15, 2019
Съвети за строеж на жилище

Изграждането на дом обаче не трябва да бъде изтощителен процес. Навлизането с отворени очи и твърд план може да ви спести много нерви по пътя. Тук ще ви предстваим няколко съвета, чрез които да избегнете главоболия при изграждането на вашия дом.

  1. Планирането е най-важната част от строителния процес. Уверете се, че внимателно сте планирали всички детайли по къщата. В каква посока ще бъде? Какво да бъде оформлението? Какъв вид осветление ще използва? Какъв вид отопление? Колко точки на захранване ще има? (Винаги имате нужда от повече, от колко си мислите).

Има редица полезни инструменти за планиране на дизайна на вашия дом. Сайтове като Floorplanner и RoomSketcher ви позволяват да създавате макетни планове. Когато се съмнявате, добрата стара графична хартия също работи.

Също така започнете да следите дизайнерските идеи, които ви вдъхновяват и на които искате да подражавате. Може да започнете да събирате идеи от Pinterest за всяка част от дома си. Освен че ви помагат да планирате, те ще бъдат чудесна отправна точка за показване на вашите идеи пред строителите.

2. Бюджет – повече от колкото сте планирали

Без значение колко мислите, че процесът на изграждане вероятно ще струва, той вероятно ще струва повече. Може да има произволен брой елементи, които не са включени в оценката, която ви дава строителят. Например, вашият строител е малко вероятно да включва разходи като електрически и газови измервателни уреди, интернет и кабелни устройства или прозорци. Елементи като озеленяване, огради и врати, настилки и пощенски кутии също не могат да бъдат включени в оценката. Те са известни като разходи за довършителни работи и могат да работят от 15-25% от бюджета Ви.

3. Избиране на строител

Това може да е едно от най-важните решения, които вземате в процеса на изграждане на жилище. Който и строител да изберете, вие ще работите с него в продължение на месеци. Важно е да изберете от самото начало, за да отстраните проблемите по пътя.

Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на строител:

  • Уверете се че дружеството е регистрирано в КС и издава съответните актове, сертификати, декларации за съответствие за строителство според нормативните уредби в страната.
  • Погледнете отблизо някои от къщите, които строителят е построил в миналото. Уверете се, че нивото на качеството е високо.
  • Както бе споменато по-горе, ще работите с вашия строител няколко месеца. Уверете се, че ви е удобно с тях. Също така се уверете, че те комуникират добре.

4. Договор

Внимателно прочетете договора с вашия строител, за да сте сигурни, че разбирате съдържанието му. Уверете се, че разбирате, какво покриват строителните разходи и какво не покриват.

Уверете се, че включва период на изграждане и че той определя времева рамка за конструкция, която отговаря на вашите нужди. Проверете дали съдържа подробни планове, гаранционна и застрахователна информация. Също така обърнете специално внимание на графика на плащанията.

5. Научете на какво имате право
Ако изграждате своя първи дом или структура, щадяща околната среда, може да имате право на субсидии, в зависимост от това къде живеете. Това може значително да компенсира разходите за вашия дом, така че трябва да говорите с вашия ипотечен кредитор или местен съвет, за да проучите всички възможни кредити и отстъпки.

6. За да спестите от разходите си, изберете фирма строител която покрива всички етапи от вашето строителство. От самия изкоп на терена, Арматура, Полагане на бетон, Изграждане на жилището и накрая самото почистване.

Източник: Изкопи, Строителство, Арматура, Бетон - Трансметал ЕООД